Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@02:03:50 GMT

«فلسفه شکسپیر» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۱۷۰۴۸

«فلسفه شکسپیر» منتشر شد

کتاب «فلسفه شکسپیر» نوشته کالین مک گیل با ترجمه کیهان بهمنی منتشر شد.

به گزارش ایسنا، این کتاب با قیمت ۱۰۸ هزار تومان توسط انتشارات سیب سرخ منتشر شده است.

در معرفی «فلسفه شکسپیر» توسط ناشر می‌خوانیم: مک گیل در این کتاب  با رویکرد نقد فلسفی و با نگاهی به چهار تراژدی مهم شکسپیر شامل هملت، اتللو، مکبث و شاه لیر به واکاوی مفهوم دانش، و شک و نیز بررسی ماهیت «خود» و کیفیت علیت از دیدگاه فلسفه می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کیهان بهمنی، مترجم این کتاب درباره آن بیان می‌کند: در «فلسفه‌ شکسپیر» کشف معنا در پس نمایشنامه، مک‌گین به شکلی نظام‌مند خوانش فلسفی/ادبی خود را از شش نمایشنامه‌ مشهور شکسپیر در ژانرهای گوتاگون ارائه داده است. نکته‌ مهم در این اثر به‌کارگیری رویکرد فلسفی است که غالباً رویکردی برتر و جامع در نظر گرفته می‌شود، زیرا از همین رویکرد انتقادی می‌توان به عنوان پشتیبانی برای رویکردهای انتقادی دیگر همچون رویکردهای جامعه‌شناختی، روانشناختی و حتی مردم‌شناختی بهره گرفت. در تعریفی ساده، رویکرد نقد فلسفی در ادبیات به شیوه‌ای گفته می‌شود که منتقد تلاش می‌کند تا با استفاده از بعضی مفاهیم فلسفی شناخته‌شده، به کشف درون‌مایه‌های پنهان یک اثر بپردازد. 

او می‌افزاید: به دلیل اهمیت ویلیام شکسپر در ادبیات جهان، و به دلیل بعضی نظرات مبنی بر پیچیدگی آثار شکسپیر به دلیل خصوصیت قابلیت سلبی که برای اولین بار توسط جان کیتس به شکسپیر نسبت داده شد، این گونه به نظر می‌رسد که دیدگاه شکسپیر نسبت به جهان داستان‌هایش نگاهی کاملاً بی‌طرف و عاری از هر نوع ایدئولوژی است. اما مک‌گین با استفاده از همین رویکرد فلسفی تلاش کرده است تا ثابت کند علی‌رغم وجود چنین ادعایی، همچنان می‌توان فلسفه‌ فکری نویسنده را به نحوی در آثار او جست‌وجو کرد. 

بهمنی همچنین درباره شیوه نوشتاری این کتاب می‌گوید: نویسنده ابتدا به معرفی سه مفهوم فلسفی مورد نظر خود پرداخته است که به ترتیب عبارتند از: آگاهی و شک، خود و علیت. پس از طرح دیدگاه‌های فلاسفه‌ مختلف در باب این درونمایه‌ها، نویسنده به بررسی تک‌تک این درونمایه‌ها در شش اثر شکسپیر که عمدتاً آثار شناخته‌شده‌تری هستند پرداخته است. در ادامه نیز و در پنج بخش پایانی کتاب، بار دیگر با استفاده از همین درونمایه‌ها به بررسی موضوعی آثار یادشده و چند نمایشنامه‌ دیگر پرداخته است. موضوعاتی که در بخش‌های پایانی کتاب مطرح می‌شوند مواردی همچون جنسیت، روانشناسی، اخلاق، تراژدی و نبوغ شکسپیر هستند. این بخش‌ها نیز با استفاده از همان مفاهیم مطرح‌شده در بخش‌های ابتدایی به نحوی بسط یافته‌اند که کلیت کتاب مبدل به اثری منسجم و یک خوانش فلسفی/آکادمیک از آثار شکسپیر شده است.  

بر اساس این خبر، کالین مک‌گین، فارغ‌التحصیل رشته فلسفه از دانشگاه آکسفورد است. از این محقق و نویسنده‌ مقالات بسیاری در زمینه‌ فلسفه و فلاسفه در مجلات معتبری همچون نقد کتاب نیویورک، نقد کتاب لندن، نیوریپابلیک و نقد کتاب نیویورک‌تایمز چاپ شده است. مک‌گین تاکنون در دانشگاه‌های لندن، آکسفورد و راتجر به تدریس فلسفه پرداخته است و در حال حاضر استاد ممتاز فلسفه در دانشگاه میامی است.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مک گین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۷۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» منتشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «چشم ها تنها برای دیدن نیستند» نوشته مصطفی عظیمی‌فر به تازگی توسط انتشارات سیب کال در اهواز منتشر و روانه بازار نشر شده است.

این‌کتاب روایت یک روز از زندگی نویسنده‌ای را بیان می‌کند که پرسش‌گرانه محیط و جامعه اطراف خود را بررسی کرده و از میان لایه‌های سطحی و موضوعات روزمره زندگی به مفاهیمی عمیق دست می‌یابد.

در بخشی از این کتاب می خوانیم:

همان‌گونه که در ابتدا گفتم بیدارشدن و سلام دادنم به روز جدید آن هم با آرامش و مهربانی، ارتباطی با مرفه بودن یا بی درد بودنم ندارد.

شما اگر انسانی را می‌بینید که در آرامش روزگار می‌گذارند دلیل بر این نیست که رنجی نداشته باشد. نه آدم‌ها همیشه رنج دارند؛ اما گاهی رنج های موجود قابل تحمل تر از دردهای گذشته هستند و این دلیل آرام بودن است.

اصلاً ما چاره ای جز داشتن آرامش نداریم یعنی حتی شخصی که در اوج رنج ها قرار دارد، باید همواره آرامشش را حفظ کند.

شاید بگویید این یک شعار توخالی است. ولی از شما می‌پرسم؛ چگونه می توان از چنگال رنجی سخت، بدون حفظ آرامش و تلاش برای ارتقای آن آرامش رهایی یافت؟

این‌کتاب در ۱۰۶ صفحه، شمارگان ۲۰۰ نسخه عرضه شده است.

کد خبر 6093897 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • داستانک‌هایی برای فلسفه‌ورزی کودکانه
  • مستند «زندگی با فلسفه» در شبکه چهار سیما
  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • کارنامه و کتابشناسی شهیدمطهری؛ از مشهد و قم تا مبارزه با مارکسیسم
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» منتشر شد
  • «زندگی با فلسفه» مستند پرتره انشاءالله رحمتی استاد فلسفه
  • استاد مطهری؛ فیلسوف یا متکلم؟!
  • مجتهدی حال فلسفی‌اش از قال فلسفی‌اش بیشتر بود
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد