Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، ارنست همینگوی، نویسنده امریکایی برنده نوبل، در دهه ۱۹۲۰ نزدیک به یک دهه در پاریس زندگی کرد. درست همان‌زمانی که گرترود استاین، به تازگی کتابفروشی شکسپیر و شرکا را در ساحل چپ پاریس راه‌اندازی کرده بود و غول‌های ادبی چون خود همینگوی، ازرا پاوند، تی‌. اس. الیوت، اسکات فیتزجرالد و جیمز جویس آن‌جا دور هم جمع می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

همینگوی سال‌های زندگی در پاریس را از تاثیرگذارترین سال‌های اقامت خود در پاریس می‌دانست. دوران بین دو جنگ که اوج شکوفایی هنری و فرهنگی اروپا و البته شهر پاریس بود و هنرمندان زیادی در آن زندگی می‌کردند. او در این کتاب شرح معاشرت‌هایش با برخی چهره‌های شاخص نظیر فیتزجرالد، گرترود استاین، جویس و جان دوس پاسوس را نیز نوشته است. 

مایکل رینولدز، در کتاب سال‌های پاریس، جلد دوم از زندگینامه همینگوی، درباره نویسنده جوان که در زمستان ۱۹۲۱ تازه قایقش به ساحل پاریس رسیده و به همراه همسرش هادلی در کافه‌ای نشسته است، می‌نویسد: «کمتر از دو بلوک آن‌سوتر از میز همینگوی، آنچه از شارل بودلر و گی دو موپاسان باقی مانده بود، زیر بناهای یادبود سنگی در گورستان مونپارناس قرار داشت. در فاصله پنج دقیقه با پای پیاده در بلوار راسپیل، گرترود استاین و آلیس توکلاس در حال برنامه‌ریزی غذای کریسمس خود بودند. در همان نزدیکی ازرا پاوند در حال خواندن قسمتی از دست نوشته‌ای بود که دوست جوانی به نام تام الیوت با اعصابی فرسوده و در حال درمان و استراحت در لوزان نوشته بود... در کمتر از دو بلوک فاصله از هتل همینگوی، جیمز جویس در حال لباس پوشیدن بود تا در مهمانی در کتابفروشی سیلویا بیچ، شکسپیر و شرکا شرکت کند، جایی که او به پایان رساندن آخرین ویرایش‌های نسخه خطی کتاب مشهورش اولیس را جشن می‌گرفت. هیچ یک از این غول‌های ادبی نمی‌دانستند که ارنست همینگوی در شهر است، اما قبل از اینکه سال تمام شود، او را به خوبی خواهند شناخت. ترکیبی از تاثیرات ادبی در شرف وقوع بود که برای همیشه توپوگرافی ادبیات آمریکا را تغییر می‌داد.»

ظاهرا جرج اورول، نویسنده و روزنامه‌نگار انگلیسی که بیشتر او را با کتاب‌های قلعه حیوانات و ۱۹۸۴ می‌شناسیم، در همین دوره در پاریس زندگی می‌کرد، اما زندگی او بسیار با شیوه همینگوی متفاوت بود. همینگوی، از کافه‌نشینی‌هایش در پاریس جشن بی‌کران نوشته است، در حالی که اورول، با شستن ظرف‌ در هتل‌ها و رستوران‌ها امورات می‌گذراند و با بی‌خانمان‌های پاریسی، هر شب برای یافتن جایی برای خواب سرگردان بود. اورول در کتاب «آس و پاس در پاریس و لندن» شرح این بی‌خانمانی‌ها و فقر را نوشته است. او از روزهایی نوشته که تمام دغدغه و توانش تنها صرف تهیه نان و چای و سیگار می‌شد و اینکه چطور گرسنگی می‌تواند حتی نگاه آدم به جهان را تغییر دهد. او با تجربه ظرفشویی در پاریس، از برده‌داری نوین می‌گوید، اینکه چطور بردگی در پوششی تازه، تمام دغدغه انسان‌ها را صرف کسب درآمدی برای گذران زندگی می‌کند و فرصت اندیشیدن را از او می‌گیرد. 

خاطرات روزهای ظرفشویی و بی‌خانمانی نویسنده مزرعه حیوانات | نویسنده آس و پاس در پاریس و لندن

همینگوی در کتاب «پاریس جشن بی‌کران» اما نگاه دیگری به گرسنگی دارد. گرسنگی که او از آن حرف می‌زند، دل‌ضعفه‌ای است که می‌دانی به زودی از پسش برخواهی آمد و تنها در این اندیشه‌ای که با کدام غذا و در کدام کافه خواسته‌ات را برآورده کنی. همینگوی می‌نویسد: «آنجا همیشه می‌شد به موزه‌ی لوگزامبورگ قدم بگذاری و اگر معده و اندرونت از طعام خالی بود، همه‌ نقاشی‌ها ظریف‌تر و روشن‌تر و زیباتر بودند. در گرسنگی آموختم که به مراتب بهتر از مواقع دیگر سزان را دریابم و به واقع ببینم که چگونه چشم‌اندازی را می‌آفریند. رفته‌رفته بر این باور شدم که او نیز در حالت گرسنگی نقش می‌زده است، اما می‌اندیشیدم که شاید هم از یاد برده باشد چیزی بخورد.» 

همینگوی که فیدل و رائول کاسترو او را تنها یانکی که همیشه در جزیره (کوبا) از او استقبال می‌شود، لقب داده بودند، داستان سال‌های اقامتش در پاریس را در سال ۱۹۵۷ در کوبا آغاز کرد. به پایان رساندن آن حدود سه سال زمان برد. همینگوی دستنوشته‌های این کتاب را از کوبا به آیداهو و بعد به اسپانیا برد و سپس دوباره به کوبا و در آخر هم به آیداهو بازگشت و همان‌جا به پایان رساند. وودی آلن در فیلم نیمه‌شب در پاریس، تصویری را که از پاریس ۱۹۲۰ ارائه می‌دهد، تا حد زیادی از این کتاب برداشت کرده است.

 پاریس جشن بیکران را فرهاد غبرایی ترجمه و انتشارات کتاب خورشید منتشر کرده است.

کد خبر 636327 برچسب‌ها نوبل ادبیات پاریس کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان کتاب - داستان و رمان ایالات متحده آمریکا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نوبل ادبیات پاریس کتاب داستان و رمان ایالات متحده آمریکا جشن بی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۴۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری

به گزارش خبرنگار مهر، آیین نقد و رونمایی کتاب «لبخند آفتابی» صبح چهارشنبه با حضور سیدرضا علوی نویسنده کتاب، رسول آفتابی روایتگر اثر، موسی غیور منتقد کتاب، اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی و جمعی از علاقمندان به حوزه ادبیات پایداری در تالار نخجوانی کتابخانه مرکزی تبریز برگزار شد.

اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در این آیین با بیان اینکه کتابهای حوزه دفاع و پایداری به عنوان یک گونه ادبی، بسیاری از آثار ممتاز معاصر را در برگرفته است گفت: این آثار علاوه بر غنای ادبی و فرهنگی که درخود دارد باعث تاثیرگذاری بر روی آحاد جامعه، برای حراست هر چه بیشتر از وطن و میهن خود می شود.

بابایی با تاکید بر اهتمام جدی نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای حمایت از آثار حوزه ادبیات پایداری افزود: سعی داریم با برگزاری برنامه های ترویجی مانند رونمایی و نقد و بررسی کتاب های نگارش شده در موضوع هشت سال دفاع مقدس به ویژه بیوگرافی ها و اتوبیوگرافی های تالیف شده در زمینه سیره زندگی رزمندگان منش زندگی ساده و مبتنی بر اسلام ناب آنها را به نسل جوان و نوجوان منتقل نماییم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد کتاب «لبخند آفتابی» اظهار داشت: یکی از مهمترین نقاط قوت کتاب در این است که هم نویسنده و هم راوی با نگاهی آمیخته به طنر کوشش کرده اند با زبانی ساده و بدون کلیشه جریان های تلخ و شیرین و مفاهیم والای ایثار را در زندگی روزمره رزمندگان هشت سال دفاع مقدس به نمایش درآورند.

موسی غیور نویسنده، پژوهشگر و منتقد ادبیات پایداری در آیین نقد و رونمایی کتاب «لبخند آفتابی» گفت: وجه تمایز جنگ تحمیلی با دیگر جنگ های رخ داده در طول تاریخ این است که: جنگ ما دفاعی با محوریت مردم بود و تمام نیروهایی که جنگ را اداره کرده اند مردم عادی و از بطن جامعه بودند بنابراین بعد از پایان جنگ همه رزمندگان در یک نقطه اشتراک یافتند که باید لحظات ناب و زیبایی های دفاع مقدس را برای آنهایی که آن جو را ندیده و حس نکرده اند ترسیم و روایت نمایند.

غیور در بخش دیگری از سخنان خود به آسیب های متوجه ادبیات پایداری و خاطره گویی از دفاع مقدس پرداخته و بی توجهی به اقتصاد نشر، سفارشی سازی تدوین و نگارش کتاب در این حوزه، ایجاد مسائل و مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بعد از جنگ تحمیلی که به معویات جنگ آسیب زده اند و یکسان سازی تیپ های شخصیتی از همه رزمندگان در آثار مربوط به حوزه ادبیات پایداری را از آن جمله از آسیب ها مطرح کرد.

این پژوهشگر و منتقد ادبیات پایداری استفاده از کاغذ مناسب، عکسهای رنگی، دورنگ بودن متن نوشتاری کتاب و صفحه آرایی زیبا را از جمله نقاط قوت ظاهری کتاب برشمرده و توجه به سلوک و ارتباطات انسانی به جای حادثه محور بودن داستان، بی تکلفی و دور بودن نویسنده و راوی از ریا و نمایش، عدم وجود محتوای زائد، حشو و تکراری در کتاب، ترجمه فارسی روان و سلیس خاطرات اغل ترکی آمیخته به طنز و فکاهیات را از جمله نقاط قوت محتوای این کتاب عنوان کرد.

رسول آفتابی راوی کتاب نیز در این نشست هدف از بیان خاطرات گردآوری شده در کتاب را گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و هم رزمان دفاع و ثبت در صفحات درخشان تاریخ مقاومت و دفاع ملی دانسته افزود: خاطره گویی کردم تا من هم به نوبه خود بتوانم سهمی در بازگویی و بازخوانی رشادت ها و معنویت ها و مردانگی های رزمندگان با اخلاص اسلام را بیان نمایم.

سیدرضا علوی نویسنده کتاب نیز در پایان این آیین با بیان خلاصه ای از مراحل و سیر تدوین کتاب «لبخند آفتابی» و دلایل انتخاب رسول آفتابی برای نگارش خاطرات وی گفت: با شنیدن نام برخی افراد ناخود آگاه لبخند بر لبان آدمی می نشیند. این افراد اشخاصی خوش مشرب با روحیه طنز پرداز بذله گو نیک اندیش و خیرخواه هستند. در طول تاریخ دفاع مقدس با توجه به موقعیت و شرایط جنگ نیاز به افرادی مانند رسول آفتابی بود که با بذله گویی طنز پردازی و نکته سنجی های خود روحیه رزمندگان را غرق در نشاط کنند. احتیاج ذاتی انسانها به شاد بودن افرادی را در دوران جنگ تحمیلی و دفاع مقدس وادار به بذله گویی ها و شوخی با موقعیت موجود در نبرد می کرد. طنز پردازی آنی و بذله گویی این رزمندگان در زمانهای سخت پیکار و رودررویی با دشمن مهاجم و متجاوز به داد رزمندگان می رسید.

کد خبر 6093796

دیگر خبرها

  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند»
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • ۱۳ کتاب پرفروش شعر در نمایشگاه کتاب
  • بحران ادبیات داریم
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش
  • معرفی دستاوردها و زندگی مشاهیر هدف مهم احداث باغ مشاهیر است